BOUW INDUSTRIE

Historie

Een rijke historie als basis voor een gezonde toekomst De geschiedenis van Vlint Holding B.V. gaat terug tot 1934, als het bedrijf zich vestigt als firma De Brouwers in Amsterdam. Het leveringsprogramma bestond hoofdzakelijk uit oliën, vetten en allerlei soorten pakkingen waaronder ook vilt. Enige jaren later werd een compagnon gevonden in de bekende Zaankanter Van der Stadt en zo ontstond de firma “De Brouwers & Van der Stad”. De firma kwam tot grote bloei in de jaren na de oorlog en werd dé leverancier van vilt en technische weefsels in Nederland. Het bedrijf was destijds gevestigd aan de rand van het IJ tegenover het bekende scheepvaarthuis in Amsterdam.

Het bedrijf bestond uit vier pijlers: filtratie, technische weefsels, vilt en wasserijbekledingen. In de loop van de jaren werd het bedrijf uitgebreid met Viltmaatschappij De Maas in Rotterdam, Viltmaatschappij Rosier & Van Brussel en Stokvis Textielmaatschappij in Amsterdam. Ook waren er veel agenturen van grote ondernemingen uit het buitenland op het gebied van vilt en technische weefsels.
 
Nadat de heren De Brouwers en Van der Stadt zich hadden teruggetrokken uit de dagelijkse leiding werd de firmanaam veranderd in Stokvis & Smits B.V., en verhuisde het bedrijf van Amsterdam naar Haarlem. Door toenemend ruimtegebrek verhuisde het bedrijf uiteindelijk naar IJmuiden. Inmiddels waren ook de pijlers waarop de firma steunde gewijzigd en nam de omzet gestaag toe. De wasserij activiteit verdween, maar de activiteiten in filtratie, technische weefsels, viltartikelen, bouwgerelateerde producten en sport bleven groeien.
 
De basis van Vlint werd in 1991 gelegd met de oprichting van Nedfilter. Klein, maar met potentie om hoger te vliegen. Dat gebeurde ook na de overname van Stokvis & Smits in 2002. Gestart vanuit de ambitie dat het beter kan, gegroeid door vakbekwaamheid en doorzettingsvermogen. De Nedfilter groep ontstond na splitsing van activiteiten in de zelfstandige ondernemingen Vilton B.V., Viltex B.V., Viltalis B.V. Omdat de Nedfilter groep zo veel meer bood dan filtratie is de groep in 2009 omgedoopt tot Vlint. Nedfilter werd een zelfstandige B.V. onder Vlint.
 
Inmiddels heeft Vlint Holding B.V. meerdere dochterondernemingen zoals: Nedfilter B.V., Vilton B.V., Vilton Services B.V., Viltex B.V., Insolids B.V., Climexx B.V. en Viltalis B.V.

OFFERTE NODIG?

Bel voor meer informatie: 088-8877100

WILT U DAT WIJ CONTACT OPNEMEN?

Laat uw naam en telefoonnummer achter!