BOUW INDUSTRIE

VILT IS POPULAIR

15-4-2014

Waar Vlint-dochteronderneming Vilton zich met viltproducten richt op de bouw, infra en beton en Viltalis op bowls, vallen alle andere toepassingen van vilt onder Viltex. En dat zijn er veel, heel veel. Ruwweg zijn de categorieën te verdelen in industrie, design (meubelbekleding e.d.), creatie (handwerk e.d.) en akoestiek.
 
“Door de jaren heen zijn er wel uitstapjes gemaakt richting andersoortige materialen, maar je ziet, vooral de laatste jaren, dat men toch weer terugvalt op de veelzijdigheid van vilt”, constateert Dick van Huizen, éminence grise van Vilton en Viltex.
Vilt laat zich gemakkelijk combineren met technisch textiel en zo ontstaat er weer een hele nieuwe serie toepassingen.

“Soms is er geen pasklaar product voor een klant. Dan zoeken we net zolang totdat we dat wel kunnen bieden. Ook al moeten we onze ogen ergens anders de kost laten geven. We proberen en combineren net zo lang totdat er een oplossing is.”
 
Viltex beschikt over een eigen laboratorium waar nieuwe producten het licht zien en uitvoerig worden getest voordat ze de markt opgaan. Omdat ook de productie binnen de muren van Viltex plaatsvindt, zijn de lijnen kort en is een kruisbestuiving snel gemaakt. 

MEER INFORMATIE?

Bel voor meer informatie naar: 088-8877155

ZULLEN WIJ U BELLEN?

Laat uw naam en telefoonnummer achter!