O.E.M.

Requa biedt producenten van warmtewisselaars de mogelijkheid om warmtewisselaars volledig te laten coaten in onze fabriek in Lelystad. Dit gebeurt door middel van een voor de Benelux unieke flowcoat techniek die geschikt is voor alle nog in te bouwen batterijen. De coating dekt gegarandeerd volledig iedere vin (lamel) en rij. Een grote hoeveelheid coating vloeit door de batterij en in samenhang met de vooraf ingestelde viscositeit resulteert dit in een bepaalde laagdikte.

De flowcoat techniek garandeert volledige dekking van de vinnen (lamellen) en rijen en daarmee bescherming tegen zowel galvanische corrosie als corrosie veroorzaakt door chemicaliën uit de omgeving. De vloeimethode zorgt voor een consistente kwaliteit. Dit in tegenstelling tot de traditionele spraytechniek waarbij menselijk falen nooit kan worden uitgesloten. Tijdens de nabehandeling spuiten we een extra laag op de vinranden, het frame en de header voor een volledige bescherming. Voor extra bescherming in zwaar chemische of offshore C5M omstandigheden kan Requa een extra behandeling toepassen door het frame en de header te voorzien van een tweecomponenten PU primer- en finish coating.

De vinranden van de lamellen aan de aanzuigzijde worden ook blootgesteld aan abrasiviteit van door de lucht meegevoerd zand en andere deeltjes Een extra laag geeft dubbele bescherming tegen deze extreme vorm van slijtage. Versnelde testen tonen aan dat Qcoat AA 2333 minstens 5 jaar bescherming biedt tegen deze mechanische aantasting.

Garantie
De standaardgarantie bedraagt 5 jaar, maar kunt u uitbreiden tot een maximum van 12 jaar wanneer gecertificeerd Requa personeel periodiek onderhoud uitvoert.

Toepassingsgebieden
Requa Qcoat coatings zijn bestand tegen vrijwel alle klimatologische en industriële omstandigheden van landelijk (C1) tot offshore (C5M) volgens NEN-ISO 12944. De corrosiebestendigheid hangt af van de concentratie van chemische vervuiling op de locatie van de installatie. Bij het overschrijden van de concentratielimieten vervalt de garantie. De chemische weerstandslijst kunt u aanvragen via de site: www.requa.nl of stuur een mail naar info@requa.nl Het temperatuurgebied voor de toepasbaarheid van Qcoat coatings loopt van -50 °C tot 180 °C.

Klimaatinstallaties op locatie en in bedrijf zijn gebaat bij preventief en correctief onderhoud. Afhankelijk van de omgeving en klimatologische omstandigheden kan de conditie van warmtewisselaars snel verslechteren. Door corrosie en erosie van de vinnen in de wisselaar, verslechtert de warmteoverdracht en nemen operationele kosten en energieverbruik toe.

De specialisten van Requa reinigen ter plaatse de warmtewisselaar in de installatie  en voorzien deze van een conversielaag voor een betere hechting van de condensor coating. Vervolgens brengen zij de speciale warmtegeleidende Qcoat condensor coating aan. Uiteraard voeren onze specialisten hun werkzaamheden uit zonder overlast te veroorzaken voor de omgeving en gebruikers.

MEER INFORMATIE?

Bel voor meer informatie naar: 088-8877166

WILT U DAT WIJ CONTACT OPNEMEN?

Laat uw naam en telefoonnummer achter!